קארמה יוגה יהדות ומה שבניהן – הזמנה לסדנא
שנה חדשה עומדת בפתח, שנה של הזדמנויות חדשות, אפשרויות, אתגרים ובעיקר לדעתי היכולת להתנהל ולבחור ממקום יותר מדיוק כנה ומעצים.
בתקופה זו של השנה האדם מוזמן ע"פ היהדות לערוך חשבון נפש, ראש השנה ויום הכיפורים מכוונים להכין את היסודות לשנה הקרובה כפי שהיינו מאחלים לנו שתתרחש מצד אחד, מצד שני לנקות את "השולחן" ולהתחיל שנה חדשה ללא ה"חובות הקרמתים" שיצרנו בשנה הקודמת.
כמובן חשוב לציין שיום הכיפורים על הלכותיו מכפר על עברות שהאדם מבצע בין האדם למקום ולא בין אדם לחברו. כולנו יודעים שהעבודה "הקשה" היא בעיקר בין האדם לחברו. מסתבר שהיהדות והקרמה יוגה מכוונים לאותו עניין מפאת חשיבותו.
הקרמה יוגה היא אחד מהענפים המרכזיים והחשובים ביוגה, עיקר עניינה בעשייה היום יומית, כיצד אדם יכול לדייק את הבחירות שלו, (לא ליצור קארמה "מעכבת", עם "חובות",או "זיהום פנימי וסביבתי")
משמעות המילה קראמה במילים פשוטות היא: את אשר תזרע תקצור. יצירת קארמה מתאפשרת דרך, דיבור, עשייה, כוונה ומחשבה. כמובן אפשר ליצור קארמה "חיובית", תרומה לקהילה לסביבה, הענקת תמיכה ועזרה ממקום נקי ומדויק….
כאשר אנחנו מבצעים פעולות, שאנחנו לא שלמים איתן, תופעות הלוואי הן רגשות כמו מירמור, כעס , עצבות, אשמה, קורבנות, חוסר אונים, דימוי עצמי נמוך… אנחנו בעצם נהפכים להיות מפגע תברואתי מהלך עוד מבלי לדבר על הנזק הבריאותי שלנו לעצמנו.
הקארמה יוגה מכוונת אותנו להתבונן בגוף ובנשימה ששניהם מהווים כלי מודעות נהדרים שתמיד איתנו. דרכם נוכל לדעת האם הפעולה (גם דיבור, כוונה, מחשבה) שאנו עומדים לעשות מיטיבה עימנו ועם העולם או לא.
אם כך למה זה מסובך? משני טעמים: האחד, רובנו איבדנו את הקשר הישיר והנהיר עם הגוף והנשימה. הטעם השני שרובנו פועלים ממקום של התניות דפוסים ופחדים, נדיר שאנחנו מגעים לסיטואציה חדשה ללא "אג'נדה" קדומה. בנוסף הנפש דרך הגוף מגיבה כל כך מהר עד שלפני שהספקנו להבין ולעכל אנחנו כבר מוצאים את עצמנו אחרי הסיטואציה.
ביחד נתבונן בדוגמא הבאה: אני ורעייתי היקרה שנינו טיפוסים מרצים, בתחילת דרכנו המשותפת ששאלתי אותה מה היא מעוניינת לעשות כבילוי משותף, לרוב היא הייתה מכוונת למשהו שאני אוהב ע"מ לשמח אותי, במידה וזה נעשה בלב שלם אז אין בעיה זה נפלא, אך כאשר עמוק בפנים היא העדיפה לבלות בצורה שונה, הבילוי נהפך לטורח ואז האנרגיה המתלווה לבילוי היא לא נעימה.
מצד שני במידה ואני לא מספיק קשוב אני שמח שזו תשובתה, יחד עם זאת אני לא מבין למה חוסר הסבלנות והביקורתיות שמתלווים לבילוי כי הרי אני שאלתי והיא הסכימה.
זה כבר השלב שבו נוצרת "קארמה", הכל מתחיל מחוסר כנות כי….. אני פוחד שלא יאהבו אותי, להתעמת עם דעה ורצון שונה, דפוסים שגדלתי איתם שרצונות של אחרים קודמים לשלי…מה יגידו…
בסופו של דבר שנינו לא נהנים, וקיים תסכול רב, לעיתים גם עולה כעס ומירמור, הרי עם הבני זוג שלנו אנחנו הכי רוצים לבלות, היא מבחינתה הקריבה זמן, אלטרנטיבה של בילוי אחר, לעיתים מדובר גם בהוצאה כספית לא מבוטלת, גם הבילוי גם הביביסטר .. ועוד…
הדרך היחידה לעצור את המעגל הוא לומר בצורה ישירה וברורה מה כן מתאים ומה לא, שהדברים נאמרים ומונחים על השולחן בכנות ויושר אז הרבה יותר קל להגיע לעמק השווה ולהבין מה באמת הצד השני רוצה , דרך אגב אז גם "ההתפשרות" יותר קלה כי היא לא מגיעה ממקום מעוות – של פחד חשש או התניה אחרת אלא ממקום מודע.
כנות ויושר הם הבסיס לחיים בריאים בניינו לבין עצמנו בעיקר ואז כמובן בין כל מי שאנו מתנהלים מולו, בכל מערכת יחסים, מה שמוביל בעיקר לתחושת חופש ונחת.
בסדנא הקצרה נתרגל יוגה ונחקור את הנושא ביחד לעומק, בתקווה ובמשאלה שיהיה לנו מספיק אומץ ויושרה להרים טלפון לחבר בן משפחה ליישר את ההדורים למחול ולסלוח ולהתחיל דרך חדשה, בלי המשא העודף – אז המסע יותר קל.
בנוסף נחדד ונכוון את ההקשבה לגוף ולנשימה, שביכולתם לסמן עבורנו דרך תחושות הגוף השונות, מתי אנחנו לא או כן קשובים פנימה לרחשי ליבנו.
אשמח לפגוש אתכם בסדנא הקרובה
הינכם מוזמנים למפגש "קרמה" יוגה,
לקראת השנה החדשה שיערך :
ביום שישי ה3/10 ערב יום כיפור , מ 10:00– 12:30,
ביוגה הום רחוב האגוז 14 בני – ציון.
עלות : 100 ₪
להרשמה להתקשר לניסים לנייד -052-2240642
או דרך מורן – 0504215990